SliderMN Više

GP Sukobin – Murićan: Pronađeno 27 kilograma marihuane i 20 hiljada eura

Prej tvteuta14:29 15 Februar 2023

Službenici Uprave policije i Uprave prihoda i carina su juče na zajedničkom graničnom prelazu Sukobin – Murićani, a u saradnji sa kolegama iz Republike Albanije, kontrolom vozila pronašli skriveni novac.

Naime, juče je na ulazu u Crnu Goru izvršena detaljna kontrola vozila marke „Audi“ kojim je upravljao E.M. iz Republike Albanije. Zajedničkim radom službenika granične policije i carinika dvije države pronađen je specijalno izrađeni bunker u prednjem dijelu vozila u kojem je bilo skriveno 20.000 eura. Lice, vozilo i oduzeti novac je preuzela policija Republike Albanije radi daljeg postupanja.

Oduzeta droga/UP

Osim toga, granična policija je nedaleko od Zajedničkog graničnog prelaza Sukobin – Murićani, prilikom preduzimanja aktivnosti na obilasku zelene granice, pronašla odbačenu torbu u kojoj se nalazilo više pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, ukupne težine od oko 27,7 kilograma.

O događaju je obaviještena i policija Republike Albanije u cilju vršenja pretrage terena i na teritoriji te države u cilju pronalaska lica koje je opojnu drogu odbacilo.

                                                                                   

  • 1

    Radio