POLITIKA Više

Gojčaju smrzli voćnjaci, ruku pomoći niko ne pruža

Prej tvteuta16:51 16 Februar 2017

Ova zima bila je jedna od najhladnijih u posljednih desetak godina. Najvise štete zbog niskih temperatura i snijega pretrpjele su voćke i sadnice južnog voća i povrća, a ni plantaže limuna, pomorandži i mandarina poljoprivrednog proizvođača Vaselja Gojaja iz Zoganja nijesu mogle da podnesu mraz i hladnoću. Ovaj poljoprivrednik koji je čitav svoj život proizvodio i snadbijevao agrumima kako Ulcinj tako i cijelu zemlju nemoćan je pred onim što je zadesilo njegove voćke, kojih ima preko pet hiljada. Gojčaj kaže da mu se do sada isplaćivalo da se bavi poljoprivredom, ali nakon svega što ga je snašlo teško može da zaradi. Kada na papiru stavi sva ulaganja, trud i rad zarada je jako mala, kojom se jedva pokrivaju dugovi. On takođe tvrdi da mu niko do od nadležnih organa iz Opštine niti iz Ministarstva do sada nije pomogao, iako se prijavljivao. Govorili su mu da nema potrebnu dokumentaciju, dok on tvrdi da je posjeduje.

‚‚ Prijavljivao sam se za sredstva koja dodjeljuje Ministarstvo poljoprivrede, međutim i pored sakupljene dokumentacije uvijek su mi nalazili navodno neki nedostatak samo da bi me odbili, a ja više nemam novca da svu papirologiju ponovo vadim“, žali se Gojčaj.

Gojčaj kaže da ne želi da dobije sredstva na poklon, već putem kredita za koji je odbijan.

“ ja ne želim da mi poklone novac, nego da mi ga daju na kredit koji bi kao i svaki drugi vratio. Ne mogu da razumijem zašto me odbijaju, čak mi traže i da posjedujem kuću u gradu, što je nerealno“, zaključuje Gojčaj.

 

  • 1

    Radio