AKTUELNO Više

GO DPS-a odlučio: Živković nosilac koalicione liste sa SDP, SD, LP i DUA

Prej tvteuta22:27 12 Maj 2023

Na večerašnjoj sjednici Glavnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) odlučeno je da će na predstojećim parlamentarnim izborima nastupiti u koaliciji sa Socijaldemorkatskom partijom (SDP), Socijaldemokratama (SD), Liberalnom partijom (LP) i Demokratskom unijom Albanaca (DUA), saznaje Televizija Vijesti.

Prvi na listi biće v.d predsjednika DPS-a Danijel Živković, drugi je aktuelni poslanik DPS-a, Nikola Janović, a slijede Nermin Abdić (DPS) i predsjednica Alijanse žena DPS-a Drita Lola.

Na listi potom slijede Ivan Vujović iz SDP-a i Boris Mugoša iz SD-a, a iza njih su Aleksandra Vuković, Oskar Huter, Ivan Vuković, Jevto Erković i Abaz Dizdarević iz DPS-a, kao i predsjednica mladih DPS-a Sonja Milatović.

Trinaesto i četrnaesto mjesto na listi pripašće SDP-u i SD-u, a 15. lideru DUA Mehmetu Zenki.

Sjednici GO DPS-a na kojoj će biti utvrđen izborni program i lista kandidata za poslanike prethodila je sjednica Predsjedništva stranke.

Na listi neće biti portparola partije Miloša Nikolića, kao i generalnog sekretara DPS-a Aleksandra Bogdanovića, koji se prema saznanjima CdM-a odustao od liste.

Takođe, na listi neće biti dosadašnji poslanici i dugodišnji funkcioneri DPS-a Predrag Bošković, Duško Marković, Branimir Gvozdenović, Petar Ivanović, Mevludin Nuhodžić…

  • 1

    Radio