KULTURA Više

Glumci „Mirovne misije“ gosti u  „Summer Vibes“ – „Uvijek se sa zadovoljstvom vraćamo u Ulcinj“

Prej tvteuta12:33 8 Avgust 2018

Predstava „Mirovna misija“ reditelja Slobodana Marunovića predstavljena je po prvi put pred Ulcinjskom publikom u okviru „Ljetnje scene“ u Starom gradu. Bjelopoljski glumci Predrag Vukojević i Deniza Halilović bili su gosti u okviru emisije „Summer Vibes“, gdje su podijelili utiske o predstavi i najavili naredna gostovanja.

„Mi smo već nekoliko godina unazad sa bjelopoljskim pozorištem gostovali u Ulcinju, upravo u Starom gradu, i svaki put smo jako lijepo dočekani.“Mirovna misija“ je savremena drama Jelene Boljević, već sad značajne crnogorske spisateljice. U drami se prožimaju svi slojevi i profili našeg društva, mlađe i starije generacije. Scenario je takav da ne može a da se ne dopadne publici jer se svako može poistovjetiti sa radnjom predstave“, kazao je Vukojević.

Deniza tumači glavnu žensku ulogu, dok je njen partner u predstavi Sanjin Hajdaragić, sa kojim kako kaže ima sjajnu saradnju, jer se poznaju već nekoliko godina.

„Pozorište je za mene jedna velika ljubav, spoznajem različite stvari, ljude i kulture. Odlazak na probe mi nikada nije padao teško, jednostavno volim glumu. Sa Sanjinom je sjajno sarađivati i drago mi je što smo zajedno u „Mirovnoj misiji““, tvrdi Deniza.

Ova predstava je na Festivalu dramskih amatera u Bijelom Polju osvojila prvu nagradu. „Mirovna misija“ proglašena je najboljom predstavom, Sanjin Hajdaragić je proglašen za najboljeg glumca, dok je reditelj Slobodan Marunović dobio nagradu za režiju.

U avgustu mjesecu ih očekuju predstave u Gusinju i Mojkovcu a učestvovaće i na  festivalu u Mrkonjić gradu gdje će se prikazati predstave iz zemalja regiona ali i iz Rumunije, Bugarske i drugih zemalja.

 

  • 1

    Radio