Politikë Më shumë

Gjukanoviq u takua me keshilltarin gjerman Heker

Prej tvteuta10:57, 13 Mars 2019

Kryetari i Malit te Zi Millo Gjukanoviq, pranoi ne nje takim zyrtare Jane Heker, keshilltarin e kancelares gjermane Angela Merkel per politike te jashtme, siguri dhe zhvillim.  Kryetari Gjukanoviq e ka falenderuar Gjermanine per mbeshtetje  ne rrugen drejte intergimeve euroatlantike te Malit te Zi dhe rajonit, duke theksuar se askund ne Evrope nuk eshte aq e theksuar barazia ne mes te integrimit dhe stabilitetit sikur ne Ballkanin Perendimore. Ne kete kontekst, Gjukanoviq theksoi rendesine e procesit te Berlinit dhe realizimit te agjendes Berlin Plus, cka paraqet nje bashkangjitje cilesore te politikes evropiane per Ballkanin Perendimore.

  • 1

    Radio