Aktuale Më shumë

Gjukanoviq në samitin e NATO-s: Është konfirmuar uniteti i aleancës për të mbetur faktor kyç për paqe

Prej tvteuta16:08, 30 Qershor 2022

Presidenti i Malit të Zi, Millo Gjukanoviq mori pjesë në samitin e NATO-s që u mbajt në Madrid të Spanjës. Lidhur me arritjet e këtij samiti, Gukanoviq tha se është konfirmuar uniteti i plotë i Aleancës .

“Janë miratuar vendime që konfirmojnë vendosmërinë e NATO-s për të mbetur një faktor kyç në ruajtjen e paqes dhe stabilitetit në botë. Janë përcaktuar përgjigjet e zakonshme ndaj sfidave kryesore që vijnë nga Rusia, por edhe unike si p.sh. atyre kibernetike,  rreziku i terrorizmit, rreziku i sigurisë ushqimore dhe ai i ndryshimeve klimatike”, tha Gjukanoviq pas samitit. Ai gjithashtu deklaroi se u përsërit dënimi unik dhe i ashpër i agresionit rus kundër Ukrainës.

“U konfirmua edhe vendosmëria e aleancës së NATO-s për të kontribuar edhe më bujarisht në të gjitha format e ndihmës për Ukrainën, mbrojtjen e mëtejshme vendimtare të këtij vendi, që nuk është vetëm mbrojtja e lirisë dhe pavarësisë së, por në të vërtetë mbrojtja e sigurisë evropiane , stabiliteti evropian dhe sistemi i vlerave euroatlantike.” , tha Gjukanoviq. Ai shtoi se ishte shumë e rëndësishme për Malin e Zi dhe Ballkanin Perëndimor që rajoni të gjente vendin e tij në Konceptin Strategjik të sapo miratuar të aleancës.

  • 1

    Radio