Aktuale Më shumë

Gazetarët janë të papaguar, të ekspozuar ndaj shumë presioneve

Prej tvteuta11:01, 23 Janar 2023

Drejtoresha e Institutit për Media, Olivera Nikoliq, ka uruar 23 janarin – Ditën e Gazetarëve, duke thënë se trendi negativ i sulmeve ndaj gazetarëve ka vazhduar edhe vitin e kaluar. Ajo tha se mediat janë të ekspozuara ndaj sfidave dhe presioneve të shumta, se gazetarët paguhen dobët dhe në mënyrë të pamjaftueshme, si dhe të mbingarkuar me punë në një numër të vogël redaksish dhe të ndarë në dëm të profesionit. Prandaj, thekson Nikoliq, ata më shpesh janë të ekspozuar ndaj sulmeve.

“Instituti i Mediave uron të gjithë gazetarët në Mal të Zi për Ditën e Gazetarëve dhe u bën një nderim të veçantë atyre kolegëve të cilët, pavarësisht kërcënimeve dhe presioneve, punojnë shumë në redaksitë gjithnjë e më të vogla dhe hapin tema me interes publik”, tha Nikoliq për RT Mali i Zi.

Kështu, thotë Nikoliq, në vitin 2021 kemi pasur 30 sulme rekord dhe vitin e kaluar ai trend negativ ka vazhduar.

Ajo thotë se 23 janari është edhe një mundësi që gazetarët t’i kujtojnë autoritetet për obligimet e tyre ndaj lirisë së medias.

  • 1

    Radio