AKTUELNO Više

Galić: „Stanje u Ulcinju stabilno, u drugom talasu urađeno 302 uzorka“ 

Prej tvteuta13:39 22 Jul 2020

Ulcinj je trenutno primorska opština sa najmanje pozitivnih slučajeva oboljelih od kovida-19. Iz epidemiološke službe Doma zdravlja Ulcinj kazali su nam da je stanje u Ulcinju pod kontrolom, da su građani disciplinovani te i da su mjere nadležnih služni dale rezultate.

„Trenutna epidemiološka situacija u Ulcinju je stabilna,  i trenutno je aktivno relativno mali broj slučajeva, od kojih je veći dio vezan za porodice, tačnije oko 6-7 klastera. To dokazuje da su mjere nadležnih službi i disciplina građana dale rezultat. U stalnoj aktivnosti su i u službe koje vrše testiranja u karantinu u Zoganju“, kazao je epidemiolog IJZ dr Igor Galić.

Od početka pandemije i njene transmisije u laboratorije Instituta za javno zdravlje obrađeno  je 907 uzoraka iz Ulcinja, dok je u drugom talasu testirano 302 lica.

Epidemiolozi savjetuju da se svaki ozbiljniji problem respiratornog sistema mora prijaviti, kako bi se na vrijeme izbjegle komplikacije.  Ljekari savjetuju da se ne smije potcjenjivati mogućnost širenja zaraze, posebno među omladinom, koja se najviše kreće.

  • 1

    Radio