AKTUELNO Više

Fudbaleri „Sutjeske“ na pripremama u Ulcinju, najavljuju borbu za osvajanje duple krune

Prej tvteuta15:13 24 Januar 2022

Fudbaleri crnogorskog šampiona FK „Sutjeska“ stigli su na zimske pripreme u najjužnijoj crnogorskoj opštini. Ova ekipa, koja je prvi dio sezone završila sa ubjedljivom razlikom, kao prva na tabeli sa 8 bodova razlike od ekipe Dečića, boraviće nekoliko dana u Ulcinj, a treninge održavaju na terenima fudbalskog centra „Caušević“, kod domaćina Milorada – Miša Cauševića.
Trener ekipe, dobro poznato lice i našim sugrađanima, Milija Savović, nije krio radost zbog uspješnog završetka prvog dijela sezone i toga što je ponovo u grad gdje je boravio gotovo godinu dana.

“ Kako je sve krenulo i kako smo ostvarivali rezultate na početku, vidjeli smo da možemo da izguramo polusezonu na prvom mjestu, što smo i ostvarili. Naravno, zadovoljstvo mi je da ponovo budem u Ulcinju, gdje sam proveo lijepih godinu dana proveo radeći u FK „Otrant Olimpik“. Gostoprimstvo koje sam doživio ovdje je ostavilo traga tako da sam izrazio želju da odradimo pripreme ovdje, s obzirom da u Crnoj Gori nema boljih terena za pripremu od Ulcinja terena kod gospodina Cauševića“, kazao je Savović.

Zajedno sa svojim saigračima, ofanzivac „Sutjeske“ Božo Marković, vjeruje da će na kraju sezone uspjeti da ostvare želju, osvajanje duple krune. Uslovima u Ulcinju su kako kaže, izuzetno zadovoljni.

„Ovdje nas je vrijeme poslužilo, ovdje su korektni tereni i možemo da sprovedemo sve što smo planirali. Imaćemo neke kontrolne utakmice ovih dana, i zadovoljni smo. Sutjeska svake godine jeste favorit za titulu, a mi smo to iz kola u kolo i dokazali. Biće teško, sve ekipe će se maksimalno boriti da nam oduzmu bodove, biće pritiska, ali vjerujem da ćemo uspjeti da na kraju godine uzmemo duplu krunu, to bi bila kruna moje karijere i zaslužen rezultat i kruna kluba“, poručuje Marković.

Dok traju pripreme u Ulcinju, ekipa „Sutjeske“ će odmjeriti snage i sa domaćim ekipama.
U srijedu će igrati prijateljski meč sa Arsenalom iz Tivta, dan kasnije protiv Adrie iz Podgorice, dok će u petak 28. januara igrati protiv „Mornara“ iz Bara, a svi mečevi će se igrati na terenima „Caušević“.

Više o ovoj priči poslušajte u emisiji „Hronika Ulcinja“, u utorak od 20:30 časova.

S. Vukčević

  • 1

    Radio