Aktuale Më shumë

Forcim i rëndësishëm i bashkëpunimit ekonomik ndërmjet Malit të Zi dhe Shteteve të Bashkuara

Prej tvteuta18:58, 11 Janar 2022

Sekretari Gabriel Escobar gjatë një takimi me Ministren e Administratës Publike, Shoqërisë Dixhitale dhe Medias Tamara Srzentiqm, theksoj rëndësinë e forcimit të bashkëpunimit ekonomik ndërmjet Malit të Zi dhe Shteteve të Bashkuara, si dhe vendeve të rajonit, veçanërisht rëndësinë e punës së përbashkët të grupeve punuese në kuadër të Dialogut Ekonomik, i cili lë hapësirë ​​për zgjerimin e angazhimit dhe përpjekje të reja ekonomike, tregtare.

“Shtetet e Bashkuara (SHBA) dhe Mali i Zi nuk janë vetëm miq, por edhe aleatë, dhe transformimi dixhital dhe teknologjitë e reja do të ofrojnë mundësi të mëdha për përparimin e vendit dhe përmes programeve të shumta do të krijojnë shanse të mira për të rinjtë për të qëndruar në Mal të Zi.” Është një mesazh nga Uashingtoni ku Ministrja e Administratës Publike, Shoqërisë Dixhitale dhe Medias Tamara Srzentic u takua me Zëvendës Ndihmës Sekretarin e Shtetit Gabriel Escobar me të cilin diskutoi për të ardhmen e Malit të Zi dhe se si ta bëjë atë më të qëndrueshëm dhe më të begatë në rrugën drejtë Integrimeve Euroatlantike.

“Ne e dimë se transformimi dixhital dhe reforma e administratës publike ofrojnë një grusht mundësish të reja për progresin e të gjithë vendit, ndaj ne në Qeveri e kemi vendosur transformimin dixhital dhe reformën e administratës publike lart në listën e prioriteteve. Eskobar dhe unë ndajmë mendimin se prezantimi i shërbimeve të reja dixhitale dhe praktikave të shkathëta, të dhëna të mëdha, ndërveprueshmëria, si dhe forcimi i lidershipit dhe aftësive dixhitale, krijojnë hapësirë ​​për përmirësim, të cilat nëse jemi të mirë ne mund ta bëjmë Malin e Zi më shumë konkurrues në rajon dhe BE”, tha Srzentiq.

Escobar mbështeti iniciativat e paraqitura nga ministria Srzentiq, që synojnë forcimin e aftësive drejtuese dhe dixhitale, rritjen e disponueshmërisë dhe transparencës së shërbimeve të administratës publike, prezantimin e shërbimeve të reja dixhitale dhe forcimin e sektorit të TIK në Mal të Zi përmes bashkëpunimit me kompanitë kryesore të IT në Amerikë dhe më gjerë.

“Theksoj rëndësinë e forcimit të bashkëpunimit ekonomik ndërmjet Malit të Zi dhe Shteteve të Bashkuara, si dhe vendeve të rajonit, veçanërisht rëndësinë e punës së përbashkët të grupeve të punës në kuadër të Dialogut Ekonomik, i cili hap hapësirë ​​për zgjerimin e angazhimit dhe përpjekje të reja ekonomike, tregti, investime dhe mundësi komerciale”, tha Escobar.

Srzentiq tha se ajo dëgjoi edhe një herë mbështetjen e qartë për Malin e Zi dhe Qeverinë  në të gjitha proceset reformuese, veçanërisht në përpjekjet për të forcuar mjedisin e biznesit, liritë e mediave dhe luftën kundër korrupsionit, siç shtoi ajo, liderët e rinj dhe përparimtarë do të japin forcë të re.

  • 1

    Radio