AKTUELNO Više

Forca: Vlasnici ne treba biti baštovani na svojoj imovini

Prej tvteuta16:13 6 Januar 2021

Nova Demokratska Snaga Forca smatra saglasnost  Uprave za imovinu za revitalizaciju maslinjaka Valdanos od strane vlasnika (shodno izveštaju Biotehničkog instituta Univerziteta Crne Gore iz 2017. godine), korakom naprijed u rješavanju ovog pitanja.

Ovaj zaokret Vlade Crne Gore biće upotpunjen tek kada Skupština Crne Gore usvoji specijalni zakon o rješavanju ovog pitanja  ili kada Direkcija za nekretnine legalno okonča postupke  povraćaja imovine započete prije čak dvije decenije, kako vlasnici ne bi ostali baštovani na svojoj podržavljenoj imovini već da postanu legitimni vlasnici svoje imovine svojih predaka koja im je oduzeta bez pravnog osnova.

Potpuni povratak krunisaće aktivnosti koje je Nova Demokratska Snaga Forca od osnivanja vodila i podržavala, kada su ugušeni apetiti pojedinaca i kompanija poput Cubus Lux-a, kada su odobreni prostorni planovi koji zabranjuju gradnju na ovom području, kada je pripremljen poseban zakon za povraćaj oduzete imovine, kada su angažovani inženjeri Biotehničkog instituta, kada su vršene ekspertize za pravno vještačenje za njen konačni povraćaj itd.

Nova Demokratska Snaga Forca

  • 1

    Radio