AKTUELNO Više

Forca: Težili smo razvoju, dobili neznaveno vođenje grada

Prej tvteuta15:05 24 Februar 2021

 

SAOPŠTENJE

Vezano  za zajedničko saopštenje DPS-a sa tradicionalnim partnerima od 23.02.2021. godine, građanima Ulcinja i našim simpatizerima, stavljamo na znanje sljedeće.

Početak saradnje sa DPS seže od parlementarnih izbora 2016. godina, kada je Forca imala poziciju predsjednika Opštine Ulcinj. Tada smo imali dobru saradnju sa Vladom Crne Gore i nju formalno i podržavali. Naša vizija je bila jasna: težili smo ka razvoju grada i konsolidaciji opštinske administracije i njenih servisa. U tome smo i uspjeli i pored raznih apetita i opstrukcija od tadašnjih partnera tradicionalne koalicije. Uoči izbora 2018. godine, obećano je da nema razvoja ako DPS ne dobije poziciju predsjednika Opštine, šaljući tada a i sada i određenu poruku glasačima da Albanci nijesu sposobni da vode i razvijaju svoju opštinu.

Mislili smo da će da nastave našu viziju razvoja, i stupili smo u formalni odnos sa DPS-om koji je nastupao i u ime drugih tradicionalnih partnera. Ostavili smo im gotove projekte, ugovorene kreditne aranžmane i konsolidovan sistem rada, i bili spremni da učestvujemo u ostvarivanju strateškog plana grada i vizije razvoja.

Ubrzo su počeli nerazumni predlozi, sujetno i neznaveno vođenje gradom u svakom pogledu. Naravno da je ta diferencijacija vizija i ličnih svojstava naših predstavnika u Opštini nastala na samom početku. Čak i u tokom rasprava u Skupštini se moglo uočiti da smo imali bipolarnu koaliciju u kojoj su bili DPS sa tradicionalnim partnerima na jednoj strani i Forca na drugoj strani. Tako je bilo i na sastancima koalicije na kojima smo mi došli spremni za pravilan tretman i problema i rješenja, a ne za prosto dizanje ruku i aminovanje nejasnih akata, nejasnih obećanja i interesa tokom izolovanih sastanaka tradicionalne koalicije na kojima mi niti smo pozvani niti bismo učestvovali.

Nedostatkom volje ugovarača, prestaje i ugovor.  Ostaje na snazi drugi — formalan ili neformalan — sporazum između DPS-a i tradicionalnih partnera, o čijoj volji, razlozima i viziji, odlučiće građani na izborima.

 

Dr. Ilir Čapuni

  • 1

    Radio