POLITIKA Više

Forca: Solana bi trebala biti vlasništvo Opštine Ulcinj, a ne Vlade

Prej tvteuta08:13 22 Jul 2021

Odluka Savjeta za privatizaciju da se imovina ulcinjske solane uknjiži kao državno zemljište samo je polovina radosne i očekivane vijesti, jer tu imovinu nije platila Vlada Crne Gore niti ju je
primila u posjed, već je to obavljeno od strane Skupštine opštine Ulcinj shodno odluci br. 05-1657 / 2 od 9.05.1965.godine, navodi se u saopštenju Force, koje potpisuje Ilir Čapuni.

„Dakle, Solanom ne smije raspolagati Vlada, već Opština Ulcinj – čijim se odlukama ta imovina oduzela od vlasnika i koja je, zajedno sa ovim društvenim preduzećem i obeštetila iste.  Vlada je do sada pokazala punu sposobnost samo da uništi Solani i njenu imovinu, a sada je na njoj da tu imovinu vrati Opštini Ulcinj. Vlada Crne Gore do sada nije znala i mogla pronaći lopove stroja za pakiranje soli, pumpi, bagera Euronatura …, ali na sreću znala je poštovati prostorni plan koji, amandmanom poslanika Gencija Nimanbegua ne dozvoljava bilo kakvu gradnju na ovoj imovini. Pozivamo Vladu Crne Gore, da u skladu sa Zakonom o državnoj imovini, vrati Opštini Ulcinj 14 I po miliona kvadratnih metara ove imovine na raspolaganje”, zaključuje se u saopštenju.

  • 1

    Radio