SliderMN Više

Forca: Podržavamo svaki vid političkog djelovanja koji ne podrivaju euro-atlantske temelje i kurs Crne Gore

Prej tvteuta09:08 9 Novembar 2022

Forca podržava svaki vid političkog djelovanja koji ne podrivaju euro-atlantske temelje i kurs Crne Gore, a kao način izlaska iz institucionalne i političke krize vidimo dijalog kojim će se stvoriti uslovi za održavanje slobodnih i fer parlamentarnih izbora.

Podržavamo svaki vid institucionalne i demokratske borbe za prava građana i bolji život. Crna Gora se nalazi u velikoj političkoj krizi u kojoj je građanin jedini gubitnik. U trenutku kada su prava i slobode zagarantovana ustavom postale predmet političkog potkusurivanja, podržavamo svaki oblik ustavom zagarantovanog mirnog i dostojanstvenog izražavanja drugačijih stavova.

Izbori bez adekvatne inkluzije i autentičnih predstavnika nacionalnih manjina ne smatramo slobodnim niti fer izborima. Naglašavam da ignorisanje zahtjeva za autentično predstavljanje ovih naroda smatram lošom političkom navikom.  Smatramo da će administracija formirana kao rezultat fer i poštenih izbora, biti kadra i uspješna da izvuče državu iz kandži korupcije, amaterizma, nepotizma i neznanja i da nastavi euro-atlantski put Crne Gore.

Naša podrška je podrška institucionalnom miru u Crnoj Gori i glas je protiv finansijske i političke trgovine koja godinama guši i usporava članstvo Crne Gore u EU.  Aktuelna politička atmosfera ne ide u prilog borbi protiv korupcije za koju su neke partije dobile glas nego u prilog  destabilizaciji Crne Gore i uticaja država i politika sa kojim smo se mirno pozdravili 21. maja 2006. godine.

Pozivamo na dijalog sve političke subjekte kako bi se našlo rješenje za otklanjanje statusa quo u kojem se nalaze institucije Crne Gore, zbog toga dijalog mora biti iznad svih političkih i ličnih interesa.

Nova Demokratska Snaga FORCA

  • 1

    Radio