Forca o dugovanjima Opštine Ulcinj :“Jasno da će se i Vlada i pravosuđe baviti Opštinom Ulcinj“

Prej tvteuta08:45 25 Avgust 2021

Nova demokratska snaga Forca reagovala je na pisanje pojedinih medija o aktuelnim zaduženjima koje Opština Ulcinj ima prema Poreskoj upravi.

„Danas je dnevni list “Vijesti” potvrdio ono što je Nova Demokratska Snaga Forca već duže vrijeme najavljivala da Opština kao i njene institucije, samo za poreze i doprinose i to  samo državi, duguju preko 10 miliona eura. Dugovi dobavljačima i drugim partnerima, kao i dugovi trećih strana prema Opštini su brojke koje se ne spominju“, navodi se u saopštenju Force.

Iz ove stranke poručuj da se  ova loša praksa  odlaže iz mjeseca u mjesec, iz godine u godinu, od izbora do izbora, i podsećaju  da je nemarno upravljanje  Opštinom, njenim preduzećima i njihovim finansijama počelo prije mnogo godina kada je Opština, umjesto da bude servis građana, postala služba za nezakonito zapošljavanje i finansiranje izbora i hirova onih koji su na vlasti i Opštinu drže kao taoce I do dana današnjeg.

„Podsjećamo da se od tada, bez ikakvog opravdanja, broj zaposlenih udvostručio, kao i plate u administraciji. Nepoznavanje i nepriznavanje opšte situacije dovelo je do utroška budžetskih sredstava koja su se iz godine u godinu nagomilavala i povećavala. Opštini Ulcinj je potrebno efikasno, transparentno i odgovorno upravljanje kako se ne bi suočila sa finansijskim problemima i nepotrebnim troškovima koji postaju veliki teret za budžet opštine i parališu usluge koje građani trebaju dobiti od opštine i njenih institucija. Budući da je već jasno da će se i Vlada i pravosuđe baviti Opštinom Ulcinj, građanima Ulcinja bi trebalo što prije omogućiti da se na izborima odluče o čistom, sposobnom i vizionarskom vodjenu grada“, zaključuje se u saopštenju.

  • 1

    Radio