SliderMN Više

Forca najoštrije osudila nasilničko ponašanje prema građanima Ulcinja

Prej tvteuta09:53 3 Maj 2023

Prvomajski praznik umjesto da bude dan kojim će se svi u tradicionalno gostoprimljivom Ulcinju radovati i veseliti, što je i javnosti poznato pretvorio se u nasilničko ponašanje sumnjivih lica koja palicama i pesnicama rješavaju nesuglasice i iskaljuju bijes nad mirnim građanima. Nemili događaj u kojem gosti tuku mještane bez ikakvog povoda, a koji se dogodi na Adi Bojani ostavio je gorak ukus i još jednom pokazao nemoć države da se izbori sa problematikom nasilja.

Teške tjelesne povrede, nanijete mještanima Ulcinja, koji ni na koji način nisu tome doprinijeli, od strane nasilnika, koji su Ulcinj došli da očigledno iskaljuju svoj bijes i liječe svoje frustracije su jasan pokazatelj da se kao građani moramo zapitati da li država ima mehanizme da se sa ovom pojavom izbori. Takođe ozbiljno zabrinjava i činjenica da lica koja su na svirep način tukli mještane još nisu pronađeni iako je njihov identitet poznat kako široj javnosti tako i organima reda, te ostavlja dilemu i nedoumicu da li ta lica neko štiti ili ih čak bodri u takvom ponašanju.

Apelujemo na državne organe da što hitnije riješe slučaj, da se preduzmu sve neophodne mjere kako bi se nasilnici pronašli i priveli pravdi, a u tom pravcu kao politička partija, imajući pri tom na umu i interes turista i građana Ulcinja pomno ćemo pratiti rasvjetljavanje ovog slučaja, koji najoštrije osuđujemo.

Kao partija nećemo dozvoliti da nasilje postane uobičajen način rješavanja nesuglasica, i uvijek ćemo stati na stranu svih žrtava nasilja bilo koje vrste kako u Ulcinju tako i u Crnoj Gori. U konačnom ističemo da je Ulcinj grad gdje su svi bez obzira na naciju, vjeru ili bilo koje drugo opredjeljenje više nego dobro došli te da za nasilnike nema, niti će biti mjesta. Izgleda da najjužniji grad u državi nije više imun na nasilje kao negativnu društvenu pojavu, koje u zadnje vrijeme poprima oblik epidemije, ali kao politička partija svojim zalaganjem nećemo dozvoliti da Ulcinj postane mjesto za liječenje frustracija i kompleksa, već da ostane multikulturan, miran i Evropski grad, uz želju da se povrijeđeni u ovom događaju što prije oporave.

 

Advokat Besmir Murati

Član Glavnog odbora Nove Demokratske Snage FORCA

  • 1

    Radio