POLITIKA Više

FORCA: MIZERNO DJELO NAD VJEKOVNIM BOGATSTVOM

Prej tvteuta19:16 27 Septembar 2018

NOVA DEMOKRATSKASNAGA – FORCA  – SAOPSTENJE ZA JAVNOST

 Požar u Bašbuluk koji je izbio u srijedu 26.septembra, gdje se broj izgorjelih maslina bliži na hiljadu, stvorio je veoma tešku I napetu situaciju za sve građane Ulcinja a posebno za vlasnike dugogodišnje maslinade, od koje su imali društvenu egzistenciju kroz godine i  generacije.

Izražavamo duboko žaljenje za ovu tragediju porodičnog I prirodnog bogatstva koja nas veže tradicionalno, ekonomski I emotivno. Maslinada je uvjek bila I ostaće simbol ulcinjskih stanovnika, bogatstvo kojim se odgajalo, školovalo I udavalo mnogo generacija, a danas, za nekoliko časova, oni su ostali bez ovog bogatstva, bez osnovnog izvora života. Ovo je zaista veoma teško I neoprostivo.

Pozivamo sve kompetentne organe da hitno preduzmu sve potrebne mjere s ciljem da se što prije objelodani razlog izbijanja požara, I da se prema akteru ovog mizernog djela,preduzmu potrebne zakonske mjere.

Također, želimo da izrazimo zahvalnost svim vatrogascima, institucijama I volonterima, koji su se na neumoriv način suočili sa ovim opasnim fenomenom koji je uništio na stotine dugogodišnjih maslina, čiju će štetu porodice  osjećati još dugo.

Predsjednik,

Nazif Cungu

  • 1

    Radio