POLITIKA Više

Forca DPS-u: Provjerite matematiku, nemate podršku 22 odbornika

Prej tvteuta12:48 26 Februar 2021

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

 

Vezano  za saopštenje DPS-a od 24.02.2021. godine, građanima Ulcinja i našim simpatizerima, stavljamo na znanje sljedeće.

Prvo su zvanično saopštili da nastavljaju razvoj Ulcinja sa tradicionalnim partnerima, a potom potpisali i ugovor za Kino salu u Ulcinju  po neviđenom projektu i sa sredstvima od prodaje zemljišta na Pristanu shodno budžetskoj namjeni. I pored ovih nemalih poslova, uspjevaju da se pozabave unutrašnjim pitanjima druge partije čije je sjedište u Ulcinju i kojoj se odluke ne serviraju u koverti iz Podgorice.

Podsjećamo da smo tada potpisali sporazum i podržali kandidata sa vrha liste koji je imao najveći broj glasova a isti broj odbornika u Skupštini opštine Ulcinj. Ovo se razlikuje od sadašnje situacije sa kandidatima sa liste želja za jednogodišnji mandat na čelu izvršne vlasti u Opštini, o kojima je trebalo da odlučuje Podgorica shodno kriterijumima koje čak niko u opštinskom odboru ne zna, bez obzira na 4001 glasova sa kojima se diče.

Ali, i pored tolikog kapaciteta za razvoj, nijesu našli za shodno ili pronašli dovoljno vremena da napišu bar jedno saopštenje u kancelarijama u Ulcinju ili bar da saopštenja prevedu na albanskom jeziku. Ovo tim prije, zbog dosljednosti sa onime što stoji u saopštenju da: „DPS ima jasnu viziju razvoja Ulcinja i uvažavanja svakog građanina pojedinačno, bez obzira kojoj političkoj partiji pripada, a tek ni kako se izjašnjava o intimnim pitanjima nacionalne, vjerske, etničke ili bilo koje druge pripadnosti”.

Mi ne bježimo od odgovornosti za bilo koju odluku od dana potpisavanja sporazuma sa DPS, a pogotovu ne za odbranu kulturno-istorijske baštine u tvrđavi u Šasu, za zemljište na Mavrijanu koje je ostalo na raspolaganju Opštini Ulcinj, ni za spriječavanje zamjene Nikšićke šume sa maslinadom u Valdanosu, niti za fabriku bitumena u Krutama.

P.S. Ljubazno skrećemo pažnju da autori saopštenja provjere matematiku jer u prethodnom saopštenju su naveli podršku 22 odbornika, a juče je saopšteno da je taj broj manji bar za jedan.

 

Nova Demokratska Snaga Forca

  • 1

    Radio