Aktuale Më shumë

Është nënshkruar një memorandum për bashkëpunim ndërmjet Monteput dhe Rugëve të Serbisë

Prej tvteuta10:08, 24 Gusht 2023

Drejtori ekzekutiv i Monteput Millan Lilaniq dhe ndihmës drejtori i Rrugëve të Serbisë Miodrag Polledica nënshkruan një memorandum për bashkëpunim biznesor, i cili është hapi i parë drejt lidhjes së sistemit elektronik të mbledhjes së tarifave të dy vendeve, njoftoi Monteput.

Thuhet se kjo do të thotë se qytetarët e Malit të Zi dhe Serbisë mund të paguajnë tarifat në mënyrë elektronike në të dy vendet, nëse kanë një pajisje etiketimi.

Lilaniq tha se lidhja e sistemit elektronik të mbledhjes së tarifave do të kontribuojë në përmirësimin e shërbimeve për të gjithë përdoruesit.

Qëllimi, siç tha ai, është udhëtimi më i mirë, shërbimi më i mirë, por edhe siguria në komunikacion.

Ministri i Ndërtimit, Transportit dhe Infrastrukturës në Qeverinë e Serbisë, Goran Vesiq, tha se mbledhja e përbashkët elektronike e tarifave ndërmjet Serbisë dhe Malit të Zi nuk nënkupton vetëm udhëtime më të lehta, por edhe lidhje shtesë mes njerëzve dhe vendeve.

  • 1

    Radio