Aktuale Më shumë

“Është e papranueshme që Komisioni për Integrime Evropiane të jetë më joaktivi”

Prej tvteuta14:46, 22 Janar 2023

Është e papranueshme që Komisioni parlamentar për Integrime Evropiane të jetë deri tani më joaktivi në një vend kandidat për anëtarësim në BE, ka thënë për Radio Malin e Zi deputeti demokrat Danillo Sharanoviq, duke komentuar faktin se ky trup parlamentar ka qëndruar ulur vetëm për tre orë në gjysmën e parë të vitit 2022.

“Nuk kishte me kë të fliste apo për ndonjë gjë për të folur sepse qeveria aktuale bëri gjithçka për ta ndalur rrugën tonë evropiane”, tha Predrag Sekuliq nga PDS.

Komisioni Parlamentar për Integrime Evropiane, në periudhën nga janari deri në korrik të vitit të kaluar, sipas raportit për punën e Kuvendit për gjashtëmujorin e parë të vitit 2022, ka mbajtur seancë vetëm tre orë e pesë minuta. Kjo është e papranueshme, tha një deputet i ati organi parlamentar për Radio Malin e Zi nga radhët e demokratëve, Danillo Sharanoviq.

Bordi kryesohet nga Branimir Gvozdenoviq nga PDS. Kolegu i tij partiak dhe anëtar i atij organi, Predrag Sekuliq, tha se mund të ishin më aktivë, por kjo është pasojë e drejtpërdrejtë e mungesës së ministrit të çështjeve evropiane në Qeveri.

“Qeveria shpall lëvizje anti-evropiane si p.sh. pjesëmarrja në Ballkanin e Hapur, edhe pse ish-ministrja Jovana Maroviq dha dorëheqjen pikërisht për shkak të mospajtimit me synimin e qeverisë. Komisioni për Integrime Evropiane nuk ka pasur me kë të dialogojë në njërën anë, dhe në anën tjetër Qeveria në mandatin e saj teknik ka bërë gjithçka për ta ndalur rrugën tonë evropiane”, tha Sekulliq.

Informatat për punën e Komisionit për Integrime Evropiane janë tregues i mungesës së përkushtimit të kësaj dhe të Qeverisë së mëparshme në rrugën evropiane të Malit të Zi, vlerësoi Millica Zindoviq, bashkëpunëtore në programet e CGO.

“Të gjitha palët janë plot me vlera të BE-së dhe evropiane, por kur duhet të ulen, të bisedojnë dhe të punojnë për përshpejtimin e reformave në shoqëri, gjërat e tjera bëhen më të rëndësishme dhe procesi i negociatave vihet në prapavijë”, përfundoi Zindoviq.

  • 1

    Radio