Erdogan sjutra stiže u CG, svečani doček na Cetinju

Prej tvteuta14:40 27 Avgust 2021

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan boraviće na poziv predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića 28. avgusta 2021. godine u prvoj zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Predsjednika Erdogana i suprugu će u Rezidenciji na Cetinju uz najviše državne počasti dočekati predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sa suprugom.

Nakon upisivanja u knjigu gostiju i tête-à-tête razgovora i sastanka, predsjednici će imati izjave za javnost.

Predsjednik Đukanović sa suprugom prirediće na kraju svečani ručak u čast visokog gosta i njegove supruge. Gosti na ručku, pored članova delegacija, biće i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan, predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović i reis islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić.

U odvojenom programu prva dama Crne Gore Lidija Đukanović ugostiće prvu damu Republike Turske Emine Erdogan. One će posjetiti muzej kralja Nikole na Cetinju i izložbu na platou ispred Muzeja.

Predsjednik Erdogan će se, tokom zvanične posjete našoj zemlji, sastati i sa predsjednikom Skupštine Aleksom Bečićem i predsjednikom Vlade Zdravkom Krivokapićem, a planirana je i posjeta Nizamskoj džamiji i Medresi Mehmet Fatih.

 

  • 1

    Radio