Politikë Më shumë

ENERGJIA DIELLORE SHANS PËR ZHVILLIM

Prej tvteuta10:26, 26 Gusht 2015

Nënkryetarja e Komunës së Ulqinit, Zenepa Lika ka deklaruar për Televizionin Teuta se energjia diellore është një shans i rëndësishëm për zhvillimin ekonomik të Ulqin. Sipas saj, këto burime solare i kemi në Ulqin, duke e ditur se ky qytet ka më shumë ditë me diell se sa çdo qytet tjetër në Adriatik.Por, shton ajo, duhet punuar maksimalisht edhe unik për t i shfrytëzuar për vete, si dhe për t i shitur sasira të konsiderueshme Eleketroekonomisë së Malit të Zi.

“Ekspertët gjermanë do të na ndihmojnë me përvojat e tyre, por për energjinë diellore sigurisht do të na mbështetnin me kredi edhe bankat e këtij vendi, ku energjia solare funksionon me kapacitete të konsiderueshme “,- porosit nënkryetarja Lika.

  • 1

    Radio