POLITIKA Više

Elezagić i Ćetković: „Vlast se oglušuje o zahtjeve opozicije da se OIK dovede u zakonito stanje“

Prej tvteuta19:02 20 Decembar 2017

Nakon vanredne sjednice lokalnog parlamenta, odbornici SDP-a Skender Elezagić i SNP-a Andrija Ćetković kazali su u razgovoru za Televiziju Teuta da je održavanje ovakve sjednice, koja je zatvorena za medije,  dokaz da  predstavnicima vlasti ne ide u interes da javnost sazna šta će se i kako  odlučivati na sjednicama Skupštine do održavanja lokalnih izbora.

„Predsjednik Nrekić je u ime poslaničke  većine odlučio da sve naredne sjednice SO Ulcinj nemaju tv prenos, kako bi se izbjeglo navodno iskorišćavanje odborničkih klupa za političku propagandu pred nastupajuće izbore. Mi znamo da je to učinjeno da javnost ne bi imala uvid šta se i kako usvaja na sjednicama, te da tako ponovo prevare javnost i građane Ulcinja“, kazao je Elezagić.

Odbornik SNP-a Andrija Ćetković kazao je da je ovakvo održavanje sjednice nastavak politike vladajućih partija, koje, kako je kazao, jedino ovako znaju da vladaju.

„Ne može biti iznenađenje za ovakvo ponašanje. Iako nada posljednja umire, jasno je da ovi ljudi ne mogu da se ponašaju onako kako zakon nalaže. Inicijativa opozicije je da se Opštinska izborna komisija dovede u zakonito stanje, što njima nikako ne ide u prilog“, tvrdi Ćetković.

Predsjednik SO Ulcinj Ljoro Nrekić nakon održavanja vanredne sjednice nije želio da daje izjavu.

  • 1

    Radio