Aktuale Më shumë

Eksporti rekord i mallrave dëshmon se ekonomia e Malit të Zi po ecën në rrugë të sigurt

Prej tvteuta14:35, 28 Maj 2023

Krahas të ardhurave rekord nga turizmi, që paraqet eksportin e shërbimeve, eksporti rekord i mallrave dëshmon se ekonomia e Malit të Zi është në rrugë të sigurtë, tha kryeministri i Malit të Zi, Dritan Abazoviq.

“Sipas të dhënave të Bankës Qendrore të Malit të Zi, eksporti i mallrave nga Mali i Zi ka shënuar një rekord që kur është matur dhe për tremujorin e parë është 226.8 milionë euro. Për krahasim, në tremujorin e parë të vitit 2019  eksporti i mallrave ka qenë 101 milionë euro, në vitin 2020 ka qënë 95 milionë euro,  në vitin 2021 ka qënë 108 milionë euro, dhe në vitin 2022 ka qënë 216 milionë euro”, tha Abazoviq.

Siç theksoi ai, krahas të ardhurave rekord nga turizmi, që përfaqëson eksportin e shërbimeve, eksporti rekord i mallrave dëshmon se ekonomia e Malit të Zi po ecën në rrugë të sigurt.

“Këtu është shembulli më i mirë se si, me shtypjen e korrupsionit dhe krimit, eliminimin e monopoleve dhe shkatërrimin e ekonomisë së kurorës së manjatit, krijohet një shpërndarje më e mirë e drejtësisë”, tha Abazoviq.

Me këtë, siç ka theksuar ai, të gjithë parametrat ekonomikë në vend po rriten.

“Ne po ecim përpara, duke ngritur standardin e jetesës dhe duke ndërtuar një vend ku do të jetë privilegj të jetosh me guxim – jemi në rrugën e duhur!”, tha Abazoviq.

  • 1

    Radio