Aktuale Më shumë

“E Zezë në të Bardhë” sot merr iniviativën për ndërrimin e qeverisë

Prej tvteuta11:08, 19 Janar 2022

(DAN)- Iniciativën e koalicionit “ E Zezë në të Bardhë”, me shumë gjasa do ta nënshkruajnë 44 këshilltarë të Parlamentit të Malit të Zi dhe ajo sot do të dorëzohet në procedurë parlamentare, e konfirmuan për portalin Dan disa pjesmarrës të iniciativës.

Rikujtojmë së iniciative është valide edhe nëse nënshkruhet nga 27 këshilltarë, gjë që me shumë gjasa edhe do të ndodhë.

Perveç opozitës propozimin e kanë nënshkruar edhe këshilltarët e koalicionit “E Zezë në të Bardhë”, deri sa këshilltarët e SNP-së sipas informacioneve të mediumit “Pobjed” nuk do të nënshkruajnë propozimin dhe egziston mundësija që të votojnë për mosbesim qeverisë. Për ndryshe këshilltarët e SNP do ti drejtohen sot publikut për qëndrimin e tyra actual ndaj iniciativës së koalicionit “E Zezë në të Bardhë”.

Pësrshpejtimi i procesit vjen pasi që koalicioni “E Zezë në të Bardhë” kerkoj formimin e një qeverie në të cilën nuk do të marrin pjesë Fronti Demokratik dhe PDS (DPS).

  • 1

    Radio