Aktuale Më shumë

E kujt është kokaina? Të dyshuarit lirohen, 200 kg janë zhdukur

Prej tvteuta16:32, 24 Nëntor 2022

Budimir Krstoviq dhe vajza e tij Marina Krstoviq u liruan nga akuzat për kontrabandë 1206 kilogramë kokainë. Vendimi u soll në Gjykatën e Lartë në Podgoricë nga gjyqtarja Vesna Kovaçeviq.

“Prokuroria nuk ka ofruar asnjë provë se të akuzuarit kanë blerë kokainë nga persona të panjohur siç thuhet në aktakuzë.. E vetmja gjë që është vërtetuar me siguri është se të pandehurit kanë porositur banane nga kompania “COEXFRUIT S.A.” nga Ekuadori, në pronësi të Carlos Falquez. Për gjykatën nuk është e qartë se mbi çfarë baze prokuroria ka nxjerrë përfundimin se kokaina ishte ngarkuar. në portin e Bolivarit duke marrë parasysh dëshminë e përfaqësuesit të kompanisë MSC që siguron kontejnerët për transportin e mallrave.Ky dëshmitar tha para gjykatës se ngarkimi i mallit në kontejnerë bëhet në plantacionet e furnizuesit, në rastin konkret Carlos Falkezi, dhe më pas që një shofer nga një kompani logjistike e punësuar nga furnitori transporton kontejnerin nga plantacionet në portin në Ekuador.Për gjykatën është e paqartë se si prokuroria përcaktoi që kokaina ishte ngarkuar në port sepse asnjë në atë drejtim është siguruar prova”, tha gjyqtarja Vesna Kovaçeviq në sqarimin e vendimit.

Prokuroria e Lartë e Shtetit ngriti aktakuzë kundër Budimir dhe Marina Krstoviq më 23 dhjetor të vitit të kaluar. Ata u arrestuan pasi policia gjeti dhe sekuestroi më shumë se një ton kokainë në fshatin Mojanoviqi të Zetës, afër Podgoricës, më 24 gusht 2021. Ata e mohuan përgjegjësinë që në fillim.

Vendmin lirues e komentoi edhe kryetari i Komisionit Parlamentar për Mbrojtje dhe Siguri, Milan Knezheviq (DF), i cili tha se vendimi paraqet rezultat logjik të një procedure e cila që në fillim dukej se këta dy persona ishin viktima të një loje shumë më serioze në të cilën morën pjesë sektorë të pushtetit ekzekutiv, policia dhe prokuroria.

“Është veçanërisht shqetësues fakti që 200 kg kokainë u zhdukën gjatë aksionit dhe që deri më sot nuk e dimë nëse ka nisur një hetim në këtë drejtim. Kjo qartazi çon në dyshimin se dikush në sektorin e sigurisë dhe nivelet e vendimmarrjes e pengoi qëllimisht këtë aksion në mënyrë që të mos vërtetohet kurrë se kush ishte porositësi i vërtetë i kësaj dërgese .”, tha Knezheviq.

  • 1

    Radio