Ekonomi Më shumë

E diel pushim shkon në Gjykatën Kushtetuese

Prej tvteuta10:01, 12 Qershor 2019

Propozimi që dita e diel të jetë ditë pushimi ka ngjallur pakënaqësinë e punëdhënësve, të cilët këtë çëshje po përgatiten ta çojnë edhe në Gjykatën Kushtetuese. Unioni i punëdhënësve do ti drejtohet kësaj gjykate për të analizuar nëse ky propozim është në kundërshtim me të drejtën ekonomike, pasi e diela pushim do të kishte efekte tejet negative në bizneset e vogla dhe të mesme, të cilët përbëjnë 95% të bizneseve në Mal të Zi. Në Ministrinë e ekonomisë thonë se aplikimi i këtij ligji nuk do të fillonte menjëherë por 3 muaj pas miratimit, në mynëqë që punëdhënësit të kenë kohë të adaptohen.

  • 1

    Radio