POLITIKA Više

DŽAVID HODŽIĆ: ”NEOPHODNA BOLJA VALORIZACIJA TURISTIČKIH POTENCIJALA”

Prej tvteuta16:16 23 Januar 2018

Ulcinj je predodređen da bude biser crnogorske obale i crnogorskog turizma koji bi konačno morao valorizovati svoje enormne ekonomske i turističke potencijale. Taj potencijal je neophodno značajno snažnije razvijati, adekvatnijim korišćenjem svih prirodnih resursa i geografskih predispozicija. Ostvarenju tog cilja svim svojim bićem težiće kadrovi Socijaldemokrata, svojim ličnim i profesionalnim integritetom, na mnogo brži i efikasniji način nego što je to bio slučaj do sada u Ulcinju.

Imajući u vidu činjenicu da je Ulcinj primorski grad, te da je turizam osnovna privredna grana našeg grada, neophodno je na mnogo ozbiljniji način pristupiti pripremama predstojećih turističkih sezona i evidenciji objekata koji obavljaju turističku djelatnost i bave se izdavanjem smještaja, kako bi se povećali prihodi po osnovu boravišne takse i poreza.

Prioritet Socijaldemokrata biće značajno brže poboljšanje postojeće infrastrukture koja je neophodna za dalji razvoj turizma u Ulcinju, kao i povećanje broja hotelskih smještajnih kapaciteta sa kojima raspolaže naša opština.

U tom smislu, u saradnji sa nadležnim institucijama, čvrsto ćemo se zalagati za donošenje planske dokumentacije, bez koje ne možemo očekivati značajnija ulaganja stranih i domaćih investitora. Stvorićemo odgovarajuće uslove u cilju podsticanja investicija u turizmu, preduzećemo adekvatne mjere u cilju produženja turističke sezone, kako bi ista trajala preko čitave godine, umjesto dosadašnja dva mjeseca i insistiraćemo na valorizaciji određenih kulturno-istorijskih monumenata i njihovoj restauraciji u saradnji sa relevantnim institucijama, kako bismo i na taj način povećali turističku ponudu našeg grada.

Da bi Ulcinj ponovo postao ljetnji turistički centar Crne Gore, potrebno je da nam građani ukažu povjerenje na predstojećim izborima, kao partiji čiji članovi istinski žele da žive i rade u svom gradu i preuzmu odgovornost za njegov kvalitetniji razvoj. Stoga, zaokruživanjem broja 1 na predstojećim izborima, odlučićete se za novi početak, a mi vam garantujemo da vas nećemo iznevjeriti.

  • 1

    Radio