Dvoje albanskih državljana osumnjičeni za ubistvo Đurišića u Ulcinju

Prej tvteuta12:37 12 Oktobar 2021

Dvojica državljanina Republike Albanije osumnjičeni su za krivično djelo teško ubistvo nad ulcinjaninom Momčilom Đurišićem (69), koji je ubijen 4. juna. Naime, na press konferenciji Uprave za policije, načelnik Odsjeka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u Sektoru za borbu protiv kriminala, Aleksandar Bošković, otkrio je da su dvojica osumnjičenih u bjekstvu. Radi se o licima P.V. i L.D., koji su kako se saznaje, od ranije poznati policijskim organima Albanije.
„Izuzeti su detalji sa nadzornih kamera, saslušani svjedoci i građani, i nakon detaljne istrage došlo se do saznanja da se radi  o dvojici pomenutih lica, a sumnja se da je hice u Đurišića ispalio P.V.“, kazao je Bošković.
Osumnjičeni su legalno prešli u Crnu Goru na dan ubistva  preko GP Sukobin, i istog dana se vratili u Albaniju. Bošković je kazao da se u narednim danima očekuje raspisivanje međunarodne potjernice za ova lica.
Na osnovu svih aktivnosti koje je sprovela crnogorska policija, u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom, utvrđeno je kada su ušli u Crnu Goru,kao i  koji automobil su izvršitelji koristili.
Bošković je kazao da su otkriveni predmeti koji su korišćeni prilikom izvršenja ubistva, i da je otkriven pravac kretanja ubica. U tome su im pomogle kolege iz Albanije, koji su nakon sprovedene istrage utvrdili identitet izvršioca.
Još uvijek se ne zna motiv ubistva, a prema riječima Boškovića,  nemaju dovoljno informacija o tome da li je riječ o krvnoj osveti, zbog ubistva koje je sin Đurišića, Savo Đurišić počinio 2017.godine, kada je usmrtio kosovskog državljanina B. L.
Đurišić je i ranije bio meta ubica, naime, na njega je ranije pucano, kada je prošao sa lakšim povredama, dok je ispod automobila njegovog sina Marka postavljena ekslozivna naprava.
S. Vukčević

  • 1

    Radio