POLITIKA Više

Đurašković: Vlada smanjenjem nadoknada „čestita“ majkama Novu godinu

Prej tvteuta12:24 19 Decembar 2016

Povodom smanjenja nadoknada za majke sa troje i više djece, prensimo reagovanje poslanice Demokratskog Fronta Ljiljane Đurašković.

                            

 

       Reagovanje na usvajanje predloga Zakona o budžetu za 2017. godinu

 

Zanijemila su lica naših žena, majki i sestara jer je Vlada Crne Gore „čestitala“ Novu godinu majkama sa troje i više djece smanjenjem nadoknada sa 336 na 264 eura i sa 192 na 144 eura.

Prostom računicom dolazimo do zaključka da žena sa troje djece doprinosi porodici sa 1,76 euro dnevno po djetetu. Vlada je ovim pokazala nehumanost, nepravdu i nepoštovanje zakonom stečenog prava.

Kao članica DF-a postavljam pitanje: da li bi se DPS vlada sa svojim satelitima prema ovom zakonu odnosila sa ovakvim nipodaštavanjem da ga je, kojim slučajem, ona izglasala? Podsjećanja radi, zakon je prošle godine predložila i usvojila opozicija, a stupio je na snagu 1. januara 2016. godine.

Zašto se nijesu naplatili zaostali porezi tajkunskih firmi, podigao porez na luksuznu robu, poput jahti, bundi i parfema?

Što se tiče smanjenja mjesečnih primanja funkcionera, pobornica sam toga da se smanje i dodatno, dok god ti prihodi idu tamo gdje su potrebni, a ne u džepove onih koji samo umiju da uzimaju.

Najlakše je udariti na nejake i sirote, i na one za koje pretpostavljaju da se povodom nepravde neće oglasiti.

A šta bi bilo kada bi 20 hiljada majki sa svojim porodicama izašlo ispred zgrade Vlade Crne Gore? To bi bila prava slika naše zemlje „socijalne pravde i blagostanja“.

 

Ljiljana Đurašković

Demokratski front

  • 1

    Radio