AKTUELNO Više

Đukanović:“Zatvoriti granice, ubrzati proces imunizacije“

Prej tvteuta13:52 2 Mart 2021

U svom današnjem obraćanju građanima i javnosti, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović apelovao je na građane ali i institucije da se hitno mora preduzeti niz mjera za normalizaciju zdravstvene situacije u Crno Gori.

„Stravične brojke o svakodnevnom porastu broja preminulih i zaraženih ne smiju nikoga ostaviti ravnodušnim. Zdravlje naših građan je u ozbiljnoj opasnosti. Zato apelujem na državne institucije na svim nivoima, na sve društvene subjekte, građane da se vratimo onim aktivnostima i ponašanju kao u prvom talasu epidemije“, poručio je Đukanović.

Đukanović ocjenjuje dasu  nam više nego ikada potrebni  sistemski pristup, timsko djelovanje nadležnih institucija, profesionalnost, efikasnost i solidarnost u obavljanju svih poslova.

„U tom cilju neophodni su ažurno uvođenje i energična primjena mjera, efikasna kontrola njihovog poštovanja, zatvaranje granice za ulazak u Crnu Goru, bez PCR testa, kao i ubrzanje procesa imunizacije u interesu efikasnije i dugoročnije zaštite zdravlja stanovništva. Da bi uspjeli u tome, moramo se uzdići iznad svih podjela, zaboraviti na međusobne optužbe i na sve razlike i nesuglasice političke i druge prirode, pokazati da smo kao društvo dorasli ovom izazovu i vremenu u kojem živimo“, zaključio je Đukanović.

  • 1

    Radio