POLITIKA Više

Đukanović vraća Skupštini tužilačke zakone

Prej tvteuta14:29 19 Maj 2021

Predsjednik Milo Đukanović danas je održao godišnju press konferenciju na rezidenciji na Cetinju, gdje  je između ostalog odgovarao i na pitanja novinara.  Đukanović je saopštio da će Zakon o državnom tužilaštvu  vratiti Skupšti na ponovno odlučivanja, ali i dodao da se DPS ne plaši izmjena tog zakona.

“Danas ću taj vratiti Skupštini na ponovno odlučivanje“,  kazao je Đukanović.

On je između ostalog govorio i o bojkotu DPS skupštinskim zasijedanjima, izbora ambasadora, temeljnom ugovoru SPC i države… Kako je naveo, na sceni je obračun s pojedincima, od zdravstva, tužilaštva, do obrazovanja.

“ Najbolji mogući izbor Crne Gore i regiona je EU, vjerujem da je ima dovoljno eksperimentisanja života van EU kolosieka. Ovakvo stanje zamagljene evropske perspektive otvara za aktueliziranje retrogradnih politika 90-tih godina. Nije riječ o “non-paperima“ već te ideje žive i sad“, kazao je Đukanović .

Govoreći o smjeni starih i izboru novih ambasadora, predsjednik države je kazao da ni “ u snu neće podržati bilo kog diplomatu koji je na bilo način radio i govorio protiv Crne Gore“.

„Oni koji su protiv obnove nezavisnosti i protiv svih ostvarenja za ovih 15 godina nemaju moralno pravo da traže saglasnost Crne Gore da budu njeni predstavnici“, kazao je Đukanović.

  • 1

    Radio