AKTUELNO Više

ĐUKANOVIĆ: NIŠTA OD POVRAĆAJA MASLINJAKA , RJEŠENJE VALDANOSA PRIVATIZACIJA

Prej tvteuta09:03 8 Septembar 2016

Čini se da posjeta premijera Crne Gore i predsjednika DPS-a Mila Đukanovića najjužnijoj opštini nije zadovoljila interese građana, sa posebnim akcentom na pitanje Valdanosa. Na pitanje našeg novinara vezano za odnos Vlade prema uvali Valdanos premijer Đukanović kazao je da to područje država nije dovoljno zaštitila, i da bi najbolje bilo da se taj lokalitet  da na upravljanje nekome ko bi sa njime, kako je kazao „bolje rukovodio nego država“.

„ U 90% stvari oko Valdanosa Vlada Crne Gore i opština Ulcinj su saglasne. Kroz neki aranžman Valdanos treba dati na upravljanje nekome ko će imati privatni interes i to je ono oko čega smo saglasni.“

Ljudi kojima je nekada plaćeno to vlasništvo vjeruju da će im imovina biti vraćena, ali kako je tokom nedavne posjete premijer kazao – nekadašnji vlasnici ovih imanja ne mogu očekivati povraćaj svoje imovine, koja im je otkupljivana za“ pravične ili nepravične naknade“.

Sada se postavlja pitanje – kako će Đukanović i članovi njegove Vlade zajedno sa čelnicima opštine Ulcinj napraviti kompromis oko preostalih 10% stvari oko kojih se za sada ne slažu.

Premijer je kazao da se masline moraju sačuvati od bilo kog uticaja ljudskog faktora zarad turizma, ali kako će se pronaći rješenje za ovu uvalu oko koje se već godinama raspravlja ostaje da se vidi, a do tada građani će i dalje skrštenih ruku čekati kome će pripasti njihova imovina koja im je nekada oduzeta.

  • 1

    Radio