Aktuale Më shumë

Dukaj – Viola: Mali i Zi bëhet pjesë e Programit të Bashkimit Evropian Dixhital

Prej tvteuta07:54, 17 Mars 2023

Ministri i Administratës Publike, Mr. Marash Dukaj, u takua me Dr. Robert Viola, Menaxher i Përgjithshëm për Rrjetet e Komunikimit, Përmbajtjen dhe Teknologjinë.

Dukaj e informoi Violën për punën e ministrisë në fushën e dixhitalizimit, reformës në administratën publike, dhe fokusi i veçantë ishte nënshkrimi i Marrëveshjes dhe anëtarësimi në programin Evropa Dixhitale, i cili është i një rëndësie të jashtëzakonshme për Malin e Zi.

Dukaj në fillim theksoi se Mali i Zi me kohë kishte shprehur interesimin e tij për të marrë pjesë në programin Evropa Dixhitale dhe kishte filluar procedurën për anëtarësim në të.

“Nënshkrimi i Marrëveshjes dhe anëtarësimi në programin e Evropës Dixhitale është jashtëzakonisht i rëndësishëm për Malin e Zi dhe përfitimet e drejtpërdrejta do të arrihen para së gjithash nga institucionet publike, komuniteti dixhital dhe i inovacionit, por edhe komuniteti akademik dhe i biznesit, qendrat kërkimore dhe sektori civil. “, theksoi ministri Dukaj.

Viola shprehu solidaritetin me Malin e Zi në përpjekjet me të cilat po përballej Mali i Zi në luftën kundër sulmeve të fundit kibernetike dhe ofroi mbështetje të mëtejshme. Ai theksoi rëndësinë e intensifikimit të komunikimit dhe bashkëpunimit në këtë fushë. Në këtë kontekst, ai theksoi rëndësinë e procesit të negociatave në Kapitullin 10 dhe ofroi mbështetjen e DG Connect në përpjekjet për mbylljen e Kapitullit 10 (Shoqëria e Informacionit dhe Media).

  • 1

    Radio