Društvena zajednica da obrati pažnju identifikovanju i rješavanju problema mladih

Prej tvteuta15:44 18 Avgust 2021

Iz Uprave policije su se oglasili zbog navodne povezanosti slučajeva samoubistava među mladima u Crnoj Gori.  U zvaničnom saopštenju, iz UP-a su kazali da do sada preduzete radnje u odnosu na dva tragična slučaja koja su se dogodila na području Pljevalja ne ukazuju na to da je u pitanju djelovanje sekte ili neki internet izazova. Policija vrši intenzivne provjere i u tom smjeru i javnost će o ishodu istrage biti blagovremno obavještena.

„Obzirom na starost žrtava Uprava policije postupa sa posebnom pažnjom i senzibilitetom, a takođe apelujemo da se prilikom saopštavanja i objavljivanja informacija o navedenim slučajevima vodi računa da informacije koje se objavljuju budu provjerene i tačne. Službenici Uprave policije analiziraju sve raspoložive informacije koje su dostupne na društvenim mrežama a koje se mogu dovesti u vezu sa predmetnim samoubistvima i rade na identifikaciji osoba koje stoje iza dva profila na društvenoj mreži“, navodi se u saopštenju.

„Zaštita dobrobiti djece je obaveza cjelokupnog društva gdje i policija ima određenu ulogu te apelujemo na cjelokupnu društvenu zajednici da posveti dužnu pažnju djeci i mladima kao i identifikovanju i rješavanju njihovih problema i izazova sa kojima se susrijeću u periodu odrastanja. Apelujemo na roditelje da povećaju nadzor nad načinom korišćenja interneta od strane njihove djece i da sve neobične i neprimjerene sadržaje i objave, poruke i slično ukoliko ih primjete prijave najbližoj policijskoj stanici“, zaključuju iz UP.

  • 1

    Radio