Aktuale Më shumë

Dritan Abazoviq: Fokusi duhet te kaloje nga grindjet ne pajtim, zhvillim dhe ekonomi (video)

Prej tvteuta23:04, 15 Dhjetor 2021

Ne Podgorice u be Nënshkrimi i Memorandumit të Bashkëpunimit në mes Lëvizjes qytetare URA, Partisë Socialiste Popullore, Partisë Boshnjake,Forumit Shqiptare, Forcës,Levizjes qytetare “Perspektiva”, Koalicionit shqiptare “Bashke nje za” dhe CIVIS, ku sipas nenshkruesve  Qëllimi kryesor i atij bashkëpunimi është anëtarësimi i Malit të Zi në Bashkimin Evropian dhe zhbllokimi i institucioneve.

Kryatari i LQ URA  Dritan Abazoviq,  tha se nënshkrimi i memorandumit eshte pakt i pajtimit dhe krijimi i një tryeze, kurse fokusi duhet te kaloje nga grindjet ne pajtim, zhvillim dhe ekonomi.

Bahet fjalë për një bashkëpunim i cili duhet te reflektoje ne te ardhmen në jetën politike të Malit të Zi. Shpresoj qe kjo është një bisedë shumë produktive. Ne kemi bërë negociata politike dhe mendoj se kemi ardhur deri te një vendim i duhur. Memorandumi vetëm tregon simbolikisht se jemi të gatshëm për një bashkëpunim lidhur me drejtimin në Bashkimin Europian dhe nuk shoh asnjëfarë problemit, përkundrazi e shoh si një gjë shumë afirmative.

Me shume ne linkun me poshte:

  • 1

    Radio