Sociale Më shumë

Drashkoviq është zgjedhur në mënyrë të paligjshme

Prej tvteuta16:33, 4 Shkurt 2017

Instituti për sundimin e ligjit (IVP) njofton se Dragoljub Drashkoviq në mënyrë të paligjshme  u zgjodh kryetar i Gjykatës Kushtetuese. Ata shtojnë se ky institucion ka  paralajmëruar, dhe ka bërë thirrje për shtyrje të seancës në mënyrë që të shmanget shkelja e Kushtetutës dhe ligjeve, të cilat janë të detyruar për ti mbrojtur.

“Kryetari i sapozgjedhur  Dragoljub Drashkoviq është një nga katër gjyqtarët që në dhjetor të vitit 2015.kanë votuar Rregullat e Gjykatës Kushtetuese, e cila përmban një sërë vendimesh antikushtetuese, duke përfshirë edhe vendimin për procedurën e zgjedhjes së presidentit, e cila është edhe arsyeja pse Instituti për sundimin e ligjit ka iniciuar tri procedura para kësaj gjykate” , thuhet mes tjerash në deklaratë.

  • 1

    Radio