SliderMN Više

DPS: Kazne za nasilnike u uniformama, obrukali su Crnu Goru i mnogobrojne svoje časne kolege

Prej tvteuta14:45 22 Februar 2023

Najoštrije osuđujemo nasilno i siledžijsko ponašanje pripadnika Granične policije na graničnom prelazu Sukobin – Murićani.

Divljačko maltretiranje albanskog državljanina od strane pripadnika crnogorske policije odraz je najprimitivnijeg ponašanje koje je ogavno svakom zdravorazumnom građaninu Crne Gore. Ono što smo vidjeli na snimku ne samo da nije u duhu sa moralnim i etičkim normama, nego treba da bude predmet najstrožije kazne ali i osude cjelokupnog društva.

Nečovječno i divljačko postupanje policajca, prema stranom građaninu, refleksija je klime u društvu u kojem se dvije i po godine podstiču mržnja i netrpeljivost, i stvara atmosfera iz povampirene i nakaradne prošlosti.

Demokratska javnost očekuje hitnu reakciju nadležnih organa i najstrožije kazne za počinioce ovog sramotnog djela, kako se ono ne bi više nikad ponovilo. Ovim besprizornim činom nasilnici, koji su nosili ambleme ove države na svojoj uniformi, obrukali su sebe i sve nas, a posebno mnogobrojne svoje kolege koje časno obavljaju svoj posao, u skladu sa svojim ovlašćenjima i predviđenim protokolima, i ne žele da budu poistovjećeni sa primitivnim nasilnicima.

Demokratska partija socijalista Crne Gore  

  • 1

    Radio