AKTUELNO Više

Đoni:“Očekujemo berićetnu sezonu, građani da plaćaju obaveze kako bi svi imali benefite“

Prej tvteuta14:02 14 Jun 2021

Polako se zahuktava ljetnja sezona i sve su veća očekivanja građana, a posebno ljudi koji zavise od turizma, od ovogodišnje sezone koja obećava. Optimisti su i u Opštini Ulcinj.  Stanje  sa koronavirusom  potpuno je pod  kontrolom, a i Ulcinj je najposjećeniji grad na primorju, što pokazuju i zvanični podaci. Potpredsjednica Opštine Ulcinj Hadidža Đoni smatra da u krovnoj gradskoj instituciji daju sve kako bi uspjeli da koordiniraju službe i budu korektan partner drugim državnim institucijama od kojih zavisi ovogodišnja sezona.

„Svaka strana ima neka svoja traženja i očekivanja. Naše očekivanje je da sezona bude berićetna, i da bude velika saradnja svih institucija sa lokalnom samoupravom, počevši od izdavaoca privatnog smještaja, inspekcija, ugostitelja i dr.“, smatra Đonijeva, koja je ocijenila da je jedna od najvećih anomalija grada prosjačenje i veliki broj prosjaka koji tokom ljeta dolaze u Ulcinj.

Ona smatra da poreski obveznici moraju biti ažurni, i da je veliki broj onih preduzeća i pojedinaca koji su neredovne platiše obaveza prema lokalnim institucijama.

„Ja znam da je sve pogodila korona, posebno one koji imaju veliki broj radne snage i porodice, ali određeni servisi se moraju plaćati.  I oni žive, rade i imaju porodice, ako se likvidiraju naše obaveze koje imamo kao korisnici tih usluga, onda možemo očekivati i veće benefite“, zaključuje Đonijeva.

Stanka Vukčević

  • 1

    Radio