AKTUELNO Više

Đoni:“ Predstoji težak period za građane, opuštanje dovelo do ogromnog broja inficiranih“ 

Prej tvteuta20:24 22 Oktobar 2020

Veliki broj oboljelih i preminulih od koronavirusa u Ulcinju govori o ozbiljnosti trenutne epidemiološke situacije. To je za TV Teuta kazala potpredsjednica Opštine Ulcinj Hadidža Đoni, koja smatra da su građani svojim ponašanjem doprinijeli velikom porastu oboljelih, te i da u Ulcinju, za razliku od drugih gradova u Crnoj Gori, nije bilo većih rizičnih okupljanja, koji su doprinijeli ogromnom porastu inficiranih.

„Sve je počelo poslije završetka sezone i nekim okupljanjima nakon izbora, tu najviše mislim na organizovanje porodičnih okupljanja koja su organizovana u zatvorenom prostoru i sa većim brojem osoba, što je doprinijelo ovakvom stanju“, kazala je Đoni.

Na pitanje u kakvoj se finansijskoj situaciji nalazi najveća krovna institucija Ulcinja, potpredsjednica opštine je kazala da je od formiranja trenutne vlasti, vraćen ogroman dio zaostalih dugovanja opštine prema dužnicima.

„Činjenica je da opština ima dugovanja, ali smo do sada isplatili preko 12 miliona eura zaostalih dugovanja, i ako se sve to uzme u obzir, mogu sa ponosom da kažem da smo finansijski dobro menadžirali  opštinu u ovim uslovima, jer se radi o skoro dva godišnja budžeta“, smatra Đonijeva. Ona je dodala da se, osim nedostatka turista, osjećalo i odsustvo naših građana iz dijaspore, koja ostavlja velike sume novca upravo u Ulcinju.

  • 1

    Radio