REGION/Svijet Više

Luka Dončić plaća troškove sahrana žrtava tragedije u Beogradu!

Prej tvteuta00:52 5 Maj 2023

Košarkaš Dalas Maveriksa i slovenačke reprezentacije Luka Dončić ponudio je da plati troškove sahrane za žrtve tragedije koja se desila u sredu u Beogradu, u kojem je 13-godišnji dečak ubio osmoro svojih vršnjaka i člana obezbeđenja u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ prenosi „Sport klub“.

Dončić će takođe preko svoje Fondacije platiti i troškove psihološkog savetovališta za porodicu i prijatelje preminulih, kao i zaposlene u školi.

– Srce mi je slomljeno zbog tragične pucnjave u Srbiji i izgubljenih života, uključujući onih nevine dece. Moje misli su uz porodice i društvo koje je pogođeno ovom tragedijom. Preko svoje Fondacije tražim način da hitno, ali i dugoročno pomognem đake, školu i porodice pogođene tragedijom u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“. Posvećen sam tome, daću više informacija o mogućnostima za pomoć kada budu dostupne – stoji u Dončićevom saopštenju.

Dončić ima jake veze sa Srbijom preko očeve strane familije, pa njegova pomoć nije iznenađenje, ali je za svaku pohvalu.

  • 1

    Radio