Aktuale Më shumë

Dollari dhe euro pothuajse me të njëjtën vlerë

Prej tvteuta10:12, 21 Dhjetor 2016

Ritja e dollarit e ka çuar euron  në vlerën më të ulët në 14 vitet e fundit, pasi kjo e fundit humbi 0,3 % dhe tani këmbehet me 1,03 dollar për 1 euro. Arsyeja kryesore e rritjes së vlerë së dollarit janë parashikimet se Rezervat Federale të SHBA-së do ti rrisin interesat , çka do të ndikojë në rritjen e të ardhurave  nga investimet në dollar si dhe kërkesat për këtë valutë.

Nga ana tjetër Banka qendrore evropiane nuk do të rrisë interesat, me qëllim që të nxisë inflacionin dhe rritjen ekonomke në eurozonë.

  • 1

    Radio