KULTURA Më shumë

Dokumentari “Ta ruajmë Traditën” i tejkaloi të gjitha pritshmëritë

Prej tvteuta22:43, 29 Qershor 2019

Në  Galerinë e arteve në Shtëpinë e Kulturës në Ulqin mbrëmë u bë shfaqja e dokumentarit “Ta ruajmë Traditën”Intersemi  për këtë dokumetrarë i tejkaloi të gjitha pritshmëritë,duke mbushur përplot këtë hapësirë.

“Duke u perballur shpesh herë me rrethana të pafavorshme sociale e ekonomike gruaja me  duart e saja të arta ka ditur të krijojë, të përfitojë jo vetëm për vehte, por edhe të sigurojë egzistencën familjes së vet  duke mbijetuar kështu ashpërsinë e kohës. Le të jetë ky  dokumentar  shembull kur është në pyetje  krijimtaria  e gjeneratave të reja  të vajzave, dhe grave, le të jetë motivim për të krijuar dhe për tu afirmuar përmes krijimeve të bukura artistike” u shpreh Hatixhe Nelaj,koordinatrorja e projektit.Ndërsa Munib Abazi  dhe nënkryetarja e Komunës Hatixhe Gjoni vlerësuan lartë  një projekt të tillë  që promovon vlerat kulturore dhe artistike të Komunës,dhe  në të ardhmen do të ju shërbejë brazave të rinjë .

  • 1

    Radio