Sociale Më shumë

Dogana: Malli i fallsifikuar vjen kryesisht nga Turqia dhe Kina

Prej tvteuta09:56, 10 Janar 2017

Malli i fallsifikuar në tregun e Malit të Zi vjen kryesisht nga Turqia dhe Kina, thonë nga Drejtoria e doganave, të cilët gjatë vitit të kaluar kanë sekuestruar rreth 20.000 pjesë të këtij malli. Kryesisht bëhet fjalë për mallë të firmave të njohura botërore si Nike, Adidas, Armani, Boss, e të tjera.

Nga ky insititucion thonë se malli i sekuestruar shkatërrohet në forma të ndryshme , por vetëm kur mbajtësi i të drejtës ës autorit nis procedurën ligjore. Në rast se vërtetohet dëmi i pronësisë intelektuale atëherë malli shkatërrohet nën përkujdesin e Drejtorisë së doganave.

  • 1

    Radio