Dobra postsezona na Adi ohrabruje, najviše gostiju iz Srbije

Prej tvteuta13:49 18 Septembar 2021

Na Adi Bojani  se po prvi put održava festival joge i tantre pod nazivom „Ada Bojana Divine Awakening“, koji je okupio brojne ljubitelje i stručnjake iz ove oblasti i koji će trajati do 20. septembra. Direktor HTP „Ulcinjska rivijera“ Bojan Đakonović kazao je gostujući u TV Teuta da je ovaj festival okupio veliki broj posjetilaca iz zemalja iz koje neki od njih nikada nisu bili ni u Crnoj Gori  a kamoli čuli za Ulcinj i Adu.

„ Ovo se po prvi put organizuje ne samo kod nas nego i u regionu i okuplja učesnike iz 30 zemalja, ima ih iz Indije, Meksika, Dominikanske Republike i to će sigurno biti jedan dodatan vid promocije Ade“, kazao je Đakonović, koji je kazao da je otvaranje ovog događaja uveličao bosansko-hercegovački izvođač sevdah muzike Božo Vrećo, koji je oduševio prisutne.

Već narednog mjeseca očekuje se priliv preko 300 gostiju iz Njemačke, koji će boraviti na Adi nedjelju dana, a radi se o ljubiteljima safari džipova i offroad- serije.

„Njih oko 320 će doći da posjete Adu, koja je njihova usputna destinacija. Doći će svojim džipovima i vjerujem da će to biti jedna atrakcija.“

Pred početak ljeta, najave nijesu obećavale, ali su jul i avgust su bili iznad očekivanja.

„Uložili smo dosta napora da produžimo sezonu, da godinu što uspješnije zaokružimo“, kazao je Đakonović.

Direktor HTP „Ulcinjska rivijera“ kazao je da je većina gostiju ovog ljeta bila iz Srbije, preko 70 odsto, dok su preostali gosti iz drugih zemalja regiona, i nešto manji broj gostiju iz Zapadne i Centralne Evrope. Njih bi, kako kaže, bilo više da je avio povezanost u toku ljeta bila bolja.

„Možemo reći da je Ada na putu povratka i oporavka, uvrstili smo više ponuda za naše goste, korak po korak mislim da ćemo uspjeti da se približimo onim zlatnim vremenima iz prošlog vijeka, i dovesti što više turista sa zapadnog tržišta“, poručuje Đakonović.

S. Vukčević

 

  • 1

    Radio