Ekonomi Më shumë

Do te inocohen edhe 300 falimentime

Prej tvteuta15:04, 25 Prill 2019

Drejtoria tatimore deri ne fund te qershorit do te inicoje falimentimet edhe per 300 ndermarrje te cilave u eshte nderprere vendimi per reprogramimin e tatimit, keshtu ka deklaruar drejtori I drejtorise per tatime  Miomir M. Mugosha. Ai ne keshillin e kuvendit per ekonomi, buxhet dhe financa tha se kane inicuar 1500 vendime per nderprerjen e reprogramit dhe se borxhi I pergjithshem kap Shumen prej 50 milion euro. Mugosha tha se deri me tani kane inicuar falimentime ndaj 426 obliguesve tatimore, kurse pagesat sipas reprogramit arrisin nivelin prej 72 perqind. Per tre muajt e pare te ketij viti jane paguar 5,7 milion, kurse sipas planit te realizimit, gjate ketij viti do te paguhen prej 15-18 milion euro, precizoi Mugosha.

  • 1

    Radio