„Do posljednjeg daha“ sam napisala za manje od mjesec dana (VIDEO)

Prej tvteuta14:39 4 Septembar 2021

„Do posljednjeg daha“ ili „Son nefes“, naziv je prve autorske knjige mlade ulcinjanke Amire Muratović. Ona je gostujući u jutarnjem programu TV Teuta „Novi dan“ podijelila utiske nakon objavljivanja knjige, svog prvijenca, koji je, kako kaže dugo

„Mnogo sam voljela tu frazu „Son nefes“ i stalno sam je kačila po Instagramu, što sa turskog bukvalno znači do posljednjeg daha, i po tome sam nazvala knjigu“ ,otkriva Muratovićeva.

Njena knjiga bazira se na njenim zapisima, ljubavnim, i predstavljena je, kako kaže, ljubav – baš onakva kakva jeste.

„Ljubav zna da boli, ali je predivna. Ima čak i jedna tragična priča, ali ona nije ljubavna, nju sam posvetila poginulom drugu i  za uspomenu na njega sam je  ostavila u knjizi. Knjiga je puna citata i svaka se cura može pronaći u njoj“, kazala je mlada autorka.

Još kad je bila mala, Amira je kako kaže, pisala, i to su najčešće bili pismeni zadaci, koje je pisala i sebi i drugima. Sve do ovog ljeta je odlagala poduhvat pisanja i sakupljanja zapisa za  knjigu, a za to joj je majka bila najveći oslonac.

„Dvadesetak dana sam pisala i noću i danju, i moja lektorka Marija Marđonović mi je u ovome mnogo pomogla. Uprkos nekim malim problemima sa štampanjem,  sve je bilo baš kako treba“.

Više iz intervjua sa Amirom pogledajte putem linka:

S. Vukčević

  • 1

    Radio