AKTUELNO Više

DN: Karađinović „otkucao“ Elezovića, pa mu zapalili hangar?!

Prej tvteuta09:09 1 Jun 2021

Policija provjerava da li je nestanak bivšeg šefa Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj Rudolfa Elezovića, kojem se prije šest dana gubi svaki trag, ima veze sa policijskom akcijom pod kodnim nazivom “Zamka”, kada su uhapšene 24 osobe zbog sumnje da su kao kriminalna organizacija prošvercovali oko 2,5 tona marihuane iz pravca Albanije, preko teritorije Crne Gore, ka zemljama regiona i dalje ka zemljama Evropske unije, pišu Dnevne novine. Naime, nestanak Elezovića dovodi se u vezu sa svjedočenjem jednog od osumnjičenih u slučaju šverca narkotika, ulcinjanina Andrije Karađinovića, koji je, prema saznanjima „Dnevnih novina“ dobio status zaštićenog svjedoka. Kako se dalje saznaje, Karađinović je zajedno sa još dvojicom osumnjičenih odao Elezovića, koji je navodno sarađivao sa uhapšenima i osumnjičenima u ovom slučaju.

U noći između nedjelje i ponedjeljka, u skladištu koje prema saznanjima naše televizije pripada Karađinoviću navodno je izbio požar, u kom je bilo znatne materijalne štete, ali se istraga o ovom slučaju i dalje sprovodi.

Podsjećamo, Rudolf Elezović je funkciju šefa ulcinjske policije obavljao skoro šest godina, sve do 2014. godine. On je jedno vrijeme obavljao funkciju rukovodioca Odjeljenja za suzbijanje krijumčarenja i svih vidova pograničnog i međunarodnog kriminala u Odjeljenju granične policije Bar. U njegovoj nadležnosti su bili nadzor i kontrola prelaženja državne granice u Luci Bar, granični prelazi Sukobin i Bar, kao i cijela državna granica na teritoriji opština Ulcinj i Bar.

U akciji „Zamka“, uhapšene su 24 osobe, od kojih 15 iz Ulcinja, a tom prilikom oduzeto je pet vozila, gliser, pištolj i lovačka puška kao i vaga za precizno mjerenje, novac, više telefona i SIM kartica.

  • 1

    Radio