SliderMN Više

Đukanović – Osmani: „Odnosi Kosova i Crne Gore odlični“

Prej tvteuta15:04 18 Maj 2022

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović boravi u zvaničnoj posjeti Republici Kosovo na poziv predsjednice Vjose Osmani Sadriu. Predsjednik Đukanović je dočekan sa najvišim vojnim i državnim počastima, nakon čega je uslijedio tet-a-tete razgovor, koji je nastavljen na susretu delegacija Crne Gore i Kosova.

„Iskrena zahvalnost predsjednici Republike Kosovo na srdačnom dočeku. Na temeljima najviših vrijednosti politike dobrosusjedstva, i istinski posvećeni zajedničkoj viziji evropske i evroatlantske budućnosti Crna Gora nastavlja da izgrađuje i jača odnose saradnje i povjerenja sa Kosovom, na obostranu dobrobit i stabilnost i prosperitet regiona kojem pripadamo“, napisao je Milo Đukanović na Tviteru.

Đukanović je kazao da su odnosi sa Prištinom odlični i da Crna Gora podržava članstvo Kosova u Savetu Evrope (SE). Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsjednicom Kosova Vjosom Osmani u Prištini, Đukanović je rekao da posjetu vidi kao priliku za jačanje međusobnog povjerenja i otvaranje novih prostora za unaprjeđenje saradnje.

Kazao je da sa posebnom pažnjom prati dešavanja na političkoj sceni Kosova i da podržava zahtjev Kosova za članstvo u SE. Govoreći o inicijativi „Otvoreni Balkan“, on je rekao da smatra da postoji veoma dobra inicijativa Berlina na tu temu i da sve zemlje regiona aktivno učestvuju u ovoj inicijativi.

  • 1

    Radio