POLITIKA Više

Đukanović: „Odazvaću se pozivu Tužilaštva, riječ o potpuno iskontruisanoj aferi“

Prej tvteuta14:00 17 Novembar 2021

Predsjednik Milo Đukanović kazao je da će se odazvati pozivu svakog državnog organa i da će na taj način dati primjer kako treba postupati.

„Na ovu temu je sve rečeno, riječ je o potpuno iskonstruisanoj aferi, sa tim licima nisam imao kontakt. Kreiranjem afera skreće se pažnja sa realnih političkih problema. Realan je problem da nemamo funkcionalnu vlast.  Ideja tih afera je da se diskredituju učinci Crne Gore koje smo postigli od devedesetih do nezavisnosti“, naglasio je Đukanović odgovarajući na pitanja novinara nakon konferencije sa predsjednikom Poljske Andžejom Dudom, kojeg je danas dočekao na  Cetinju.

Novinari su ga pitali povodom slučaja pranja novca u Albaniji, a u Specijalnom državnom tužilaštvu formiran je predmet povodom navoda albanskog nafnog tajkuna Rezarta Tačija i izviđaj je u toku.

Tači je  pomenuo crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića u kontekstu međunarodnog pranja novca i sumnjivih isplata u vezi sa italijanskim državljanima Frančeskom Zumomo i Fabriom Petručelijem.

  • 1

    Radio